Praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie, osteopathie en manuele lymfedrainage.

DHR. J. MEULDIJK

Hallo, Ik ben Sjef Meuldijk

team-4

In 1979 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en vrijwel direct daarna mijn fysiotherapeutische carrière gestart in Axel en Koewacht.

In eerste instantie behandelde ik een breed spectrum aan bewegingsklachten, maar gaandeweg via diverse vervolgcursussen kreeg ik steeds meer interesse in klachten die hun oorzaak vonden in de wervelkolom en de gewrichten. Daardoor volgde ik een opleiding tot manueel therapeut, die ik in 1989 afrondde.

In de jaren daarna heb ik nog vele “verdiepingscursussen” gevolgd, zoals MTT (medische trainingstherapie) en de basisopleiding voor echografist. Ik maak geen echo’s om een diagnose te stellen, maar wel het zichtbaar kunnen maken, voor zowel mezelf alsook voor de patiënt, waarom iemand klachten van het bewegingsapparaat heeft en ook het herstel van het klachtenbeeld door metingen objectief zichtbaar te kunnen maken.

Door de jaren heen ontwikkelde fysiotherapie zich steeds meer als een wetenschappelijk verantwoorde therapie. Het vak ontwikkelde zich van “pappen en nathouden” tot behandelen naar bewezen inzichten. De “masseur” van toen wordt daardoor een “lifestylecoach”, waarin naast aandacht voor de klacht en-of aandoening vooral wordt gezocht naar het waarom van het ontstaan van de klacht.

Als je weet waarom een klacht kan ontstaan kan je veel effectiever behandelen en het steeds terugkeren van een klacht zoveel mogelijk voorkomen.

Dit vraagt vaak een actieve inbreng van de patiënt. Vroeger ging je bij de fysiotherapeut op tafel liggen en maakt de fysiotherapeut je beter. Nu helpt de fysiotherapeut je bij het zoeken naar oplossingen voor je klachten en zorgen we “samen” voor het herstel.