Praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie, osteopathie en manuele lymfedrainage.

Vergoedingen

Vergoedt de verzekering de behandeling?
Wilt u weten of u voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie of denkt u erover na
om naar een andere verzekeraar over te stappen en wilt u de beste dekking voor fysiotherapie?

Op www.zorgwijzer.nl vindt u alle informatie hierover. Het merendeel van de fysiotherapiebehandelingen wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Iedere zorgverzekering heeft aanvullende polissen met een aantal behandelingen fysiotherapie welke vergoed worden. Dit kan echter per zorgverzekering zeer verschillend zijn. Kijk uw verzekeringspolis na om te weten op hoeveel behandelingen fysiotherapie u per jaar recht heeft.
Omdat wij geen overzicht hebben van het aantal behandelingen wat u (elders) heeft verbruikt gedurende het jaar, bent u zelf verantwoordelijk om dit bij te houden.

In de fysiotherapiepraktijk hanteren wij verschillende behandelcodes: Te zien via het kopje ‘tarieven’ op onze website. Let op: Het is mogelijk dat er twee verschillende behandelcodes worden ingediend bij de zorgverzekeraar of patiënt in één afspraak. Soms is er sprake van een intake en onderzoek in combinatie met een zitting fysiotherapie/manueel therapie. Bij dit voorbeeld worden er 2 behandelcodes ingediend.

Wij hebben contracten met alle grote verzekeraars.
Wilt u weten of wij met uw verzekeraar ook een contract hebben vraag het ons via tel:0115-561418/0114-362152 of stuur een e-mail naar fysiokokaxel@hetnet.nl
Fysiotherapie wordt voornamelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen.
Wilt u weten wat uit uw basisverzekering vergoed wordt. Check: www.rijksoverheid.nl.

Chronische aandoeningen                                                                                                

Bij chronische aandoeningen komen de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering. Wanneer deze niet toereikend is moet u tot 20 behandelingen zelf betalen (bijvoorbeeld: heeft u 9 behandelingen in uw aanvullende verzekering, dan moet u er nog eerst 11 zelf betalen voordat de rest vergoed wordt). Een chronische aandoening fysiotherapie is een aandoening die voorkomt op een lijst van de zorgverzekeraar. Zo zijn bijvoorbeeld artrose, reuma en botontkalking geen chronische aandoeningen volgens die lijst. Informeer hiernaar bij uw fysiotherapeut.

Voor een overzicht van de chronische aandoeningen die vergoed worden ga naar Fysiovergoeding.nl

Let op: ook de behandelingen welke u dit jaar al elders heeft gehad tellen mee! Behandelingen die niet meer door uw aanvullende polis vergoed worden, zullen door ons aan u in rekening gebracht worden. Zie tarievenlijst