Praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie, osteopathie en manuele lymfedrainage.

DHR. J. DE POOTER

Hallo, Ik ben Jan de Pooter en sinds 1985 werkzaam als Algemeen fysiotherapeut bij Fysiotherapie Kok.

team-1

McKenzie Therapie

Naast dat ik algemeen fysiotherapeut ben  ben ik mij in de loop der jaren wat meer gaan specialiseren in de McKenzie therapie, een methode die afkomstig is uit Nieuw-Zeeland.  McKenzie therapie ook wel genoemd “MDT” is een wetenschappelijke onderbouwde en doelgerichte behandeling van rugpijn, nekpijn en pijn bij andere gewrichten. In 1990 heb ik het zogenaamde “Credential Examen” gehaald wat betekent dat ik mezelf McKenzie therapeut mag noemen.

Klik hier om de prezi te bekijken over de McKenzie Therapie

Hoofdpijn en migraine

Na mijn credential examen tot McKenzie therapeut kon ik hier andere cursussen volgen oa  “Het onderzoeken en het behandelen van Hoofdpijnklachten en Migraine volgens de Methode van Dean Watson”. Dean Watson een fysiotherapeut uit Australië heeft de laatste twintig jaar zich volledig toegelegd op het onderzoek en behandelen van patiënten met hoofdpijn. Hij is internationaal een erkent specialist op dit terrein en geeft in diverse landen zijn cursussen. Hij is er van overtuigd dat op basis van zijn wetenschappelijk onderzoek veel patiënten met hoofdpijn en migraine een stoornis hebben in vooral de bovenste nekwerkwervels. De therapie bestaat dan ook om m.b.v. mobiliserende technieken (geen manipulaties) de stoornis te verhelpen.

Klik hier om de prezi te bekijken over Hoofdpijn en Migraine

Shockwave therapie

Vanaf 2001 worden er binnen onze praktijk ook patiënten behandeld met Shockwave therapie. Een behandelmethode vooral bij spier en peesklachten die al langer bestaan en niet verdwenen zijn met de reguliere behandelmethoden. U moet dan denken aan lang bestaande klachten zoals een tennis- of golferselleboog, achillespeesklachten, een hielspoor, kniepeesklachten en schouderklachten.

Klik hier om de prezi te bekijken over Shockwave therapie

SchouderNetwerkZeeland

Sinds 2002 is er het SchouderNetwerkZeeland waar ik namens Fysiotherapie Kok in participeer.
SchouderNetwerkZeeland ook wel afgekort SNZ is een onderdeel van het SchouderNetwerkNederland (SNN).
Omdat schouderklachten vaak lastige klachten zijn en er over de aanpak van deze klachten nog veel vragen zijn, zijn er over het gehele land Schoudernetwerken opgericht die samenwerken om meer inzicht te verkrijgen over de schouder. Doel is dan ook om zo tot efficiëntere behandeling te komen van schouderklachten.
Naast fysiotherapeuten uit Zeeland zijn er ook een docent van de Fysiotherapie Opleiding van Antwerpen en de schouderorthopeden van Zorgsaam Terneuzen en het ADRZ verbonden aan het SchouderNetwerkZeeland.

Klik hier om de prezi te bekijken over SchouderNetwerkZeeland