Praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie, osteopathie en manuele lymfedrainage.
  • SAMEN WERKEN AAN UW HERSTEL
  • SAMEN WERKEN AAN UW HERSTEL
  • SAMEN WERKEN AAN UW HERSTEL

De Praktijk

Jan de Pooter:

Hallo, Ik ben Jan de Pooter en sinds 1985 werkzaam als Algemeen fysiotherapeut bij Fysiotherapie Kok.

team-1

McKenzie Therapie

Naast dat ik algemeen fysiotherapeut ben  ben ik mij in de loop der jaren wat meer gaan specialiseren in de McKenzie therapie, een methode die afkomstig is uit Nieuw-Zeeland.  McKenzie therapie ook wel genoemd “MDT” is een wetenschappelijke onderbouwde en doelgerichte behandeling van rugpijn, nekpijn en pijn bij andere gewrichten. In 1990 heb ik het zogenaamde “Credential Examen” gehaald wat betekent dat ik mezelf McKenzie therapeut mag noemen.

Klik hier om de prezi te bekijken over de McKenzie Therapie

Hoofdpijn en migraine

Na mijn credential examen tot McKenzie therapeut kon ik hier andere cursussen volgen oa  “Het onderzoeken en het behandelen van Hoofdpijnklachten en Migraine volgens de Methode van Dean Watson”. Dean Watson een fysiotherapeut uit Australië heeft de laatste twintig jaar zich volledig toegelegd op het onderzoek en behandelen van patiënten met hoofdpijn. Hij is internationaal een erkent specialist op dit terrein en geeft in diverse landen zijn cursussen. Hij is er van overtuigd dat op basis van zijn wetenschappelijk onderzoek veel patiënten met hoofdpijn en migraine een stoornis hebben in vooral de bovenste nekwerkwervels. De therapie bestaat dan ook om m.b.v. mobiliserende technieken (geen manipulaties) de stoornis te verhelpen.

Klik hier om de prezi te bekijken over Hoofdpijn en Migraine

Shockwave therapie

Vanaf 2001 worden er binnen onze praktijk ook patiënten behandeld met Shockwave therapie. Een behandelmethode vooral bij spier en peesklachten die al langer bestaan en niet verdwenen zijn met de reguliere behandelmethoden. U moet dan denken aan lang bestaande klachten zoals een tennis- of golferselleboog, achillespeesklachten, een hielspoor, kniepeesklachten en schouderklachten.

Klik hier om de prezi te bekijken over Shockwave therapie

SchouderNetwerkZeeland

Sinds 2002 is er het SchouderNetwerkZeeland waar ik namens Fysiotherapie Kok in participeer.
SchouderNetwerkZeeland ook wel afgekort SNZ is een onderdeel van het SchouderNetwerkNederland (SNN).
Omdat schouderklachten vaak lastige klachten zijn en er over de aanpak van deze klachten nog veel vragen zijn, zijn er over het gehele land Schoudernetwerken opgericht die samenwerken om meer inzicht te verkrijgen over de schouder. Doel is dan ook om zo tot efficiëntere behandeling te komen van schouderklachten.
Naast fysiotherapeuten uit Zeeland zijn er ook een docent van de Fysiotherapie Opleiding van Antwerpen en de schouderorthopeden van Zorgsaam Terneuzen en het ADRZ verbonden aan het SchouderNetwerkZeeland.

Klik hier om de prezi te bekijken over SchouderNetwerkZeeland

 

Sjef Meuldijk:

Hallo, Ik ben Sjef Meuldijk

team-4

In 1979 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en vrijwel direct daarna mijn fysiotherapeutische carrière gestart in Axel en Koewacht.

In eerste instantie behandelde ik een breed spectrum aan bewegingsklachten, maar gaandeweg via diverse vervolgcursussen kreeg ik steeds meer interesse in klachten die hun oorzaak vonden in de wervelkolom en de gewrichten. Daardoor volgde ik een opleiding tot manueel therapeut, die ik in 1989 afrondde.

In de jaren daarna heb ik nog vele “verdiepingscursussen” gevolgd, zoals MTT (medische trainingstherapie) en de basisopleiding voor echografist. Ik maak geen echo’s om een diagnose te stellen, maar wel het zichtbaar kunnen maken, voor zowel mezelf alsook voor de patiënt, waarom iemand klachten van het bewegingsapparaat heeft en ook het herstel van het klachtenbeeld door metingen objectief zichtbaar te kunnen maken.

Door de jaren heen ontwikkelde fysiotherapie zich steeds meer als een wetenschappelijk verantwoorde therapie. Het vak ontwikkelde zich van “pappen en nathouden” tot behandelen naar bewezen inzichten. De “masseur” van toen wordt daardoor een “lifestylecoach”, waarin naast aandacht voor de klacht en-of aandoening vooral wordt gezocht naar het waarom van het ontstaan van de klacht.

Als je weet waarom een klacht kan ontstaan kan je veel effectiever behandelen en het steeds terugkeren van een klacht zoveel mogelijk voorkomen.

Dit vraagt vaak een actieve inbreng van de patiënt. Vroeger ging je bij de fysiotherapeut op tafel liggen en maakt de fysiotherapeut je beter. Nu helpt de fysiotherapeut je bij het zoeken naar oplossingen voor je klachten en zorgen we “samen” voor het herstel.

 

Bert Apperlo:

bert

Mijn naam is Bert Apperlo

In 2012 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut op de Avans Hogeschool te Breda.
Vanaf Augustus ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Kok.

Medical Taping

In 2012 heb ik de cursus medical taping in Goes gevolgd.
Dit bevat het aanleggen van een elastische tape op de huid om delen van het lichaam te stabiliseren, ontlasten (pijnreductie), houdingscorrectie te geven, vocht af te drijven, of de huidconditie te verbeteren.

Orthopedische Geneeskunde

Van 2013 t/m 2016 heb ik nascholing gedaan bij de NAOG in Ede, ook wel orthopedische geneeskunde genoemd.
Deze opleiding werkt volgens de methodes van Cyriax.

Een goed klinisch onderzoek van de patiënt staat centraal om vervolgens een goede interpretatie te kunnen geven over de klacht van de patiënt.

  • We werken middels specifieke mobilisaties van het desbetreffende gewricht
  • manipulaties van gewrichten en weke delen
  • spierversterkende oefentherapie en training van coördinatie.

Dry needling

In 2016 heb ik de cursus dry needling gevolgd

Dry Needling is een nieuwe behandelmethode in de fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt die gedurende een bepaalde tijd niet meer goed functioneren en pijnlijk zijn.
En raken op die manier snel en langdurig ontspannen.
www.dryneedling.nl